Daguitstappen in de omgeving

Omdat wie op reis gaat ook graag eens een daguitstap maakt hebben we alle uittips in de omgeving van La Roche-en- Ardenne voor u op een rijtje gezet. U vindt ze eveneens in een map “tips voor trips” in de chalet.

Binnen een straal van 30km (30 min)

MABOGE

Prachtig klein Ardeens dorpje met mooie huizen in natuursteen en strand aan de Ourthe, dit alles in een bewonderenswaardige streek (±8 min – ±7 km)

BÉRISMENIL (La Roche)

Keltische vestigingen van de Cheslé, jaarlijkse kerstmarkt (±12 min – ±10 km)

NADRIN

Romeinse villa, uitkijktoren, samenvloeiing van de 2 Ourthes (±15 min – ±13 km)

HOTTON

De blinde grotten van Hotton, Britse begraafplaats,een kiosk met bruggetje over de Ourthe, Watermolen van Faber, jaarlijks een kerstmarkt in kerstdorp BOURDON (±20 min – ±17 km)

MELREUX

Sint-Pieterskerk in barokstijl, speciale brug (±24 min – ±18 km)

MANHAY – DOCHAMPS

Le parc Chlorophyle, sanctuaire de Saint-Antoine, le Parc Forestier Récréatif (±20 min – ±20 km)

MARCHE-EN-FAMENNE

Jaarlijkse kerstmarkt (±20 min – ±21 km), shopping, interessante stad

ÉRÉZEE

Stoomtram (Tramway touristique de l’Aisne), chocolademuseum van Ph. Defroudmont, Oude pastorij, ambachtelijke brouwerij Fantôme (SOY), de ijskelder van Fisenne (±23 min – ±20 km)

DEULIN

Kasteel van Deulin (±30 min – ±22 km)

DURBUY

Domein van Hare Krishna, kleinste stadje van België, vele restaurants en leuk om rond te kuieren. In kerstperiode zeker de kerstsfeer opsnuiven : kerstdorp en markt! Toeristisch treintje. (±30 min – ±28 km)

HOUFFALIZE

Is de kinderstad bij uitstek. Maar ook vindt u er Le Barrage de Nisramont, Houtopia, Achouffe (kunstenaarsdorp) feeënvallei, vijvers, ambachtelijke brouwerij (±25 min – ±32 km)

NASSOGNE

Wouden, heuvels, valleien, een hertenboerderij en talrijke restaurants. (±25 min – ±25 km)

SAINT-HUBERT

Gekend voor de jacht, het wild, maar ook voor het kasteel van Lavaux Sainte-Anne. Prachtig domein! Jaarlijks bezoek van de kerstman aan de Fourneau Saint-Michel (±25 min – ±25 km)

AMBERLOUP

Kasteel en volop charme (±25 min – ±25 km)

BASTOGNE

Poort van Trier, Oorlogsmuseum, Oorlogsmonument, vele begraafplaatsen, Mardasson, de Sint-Pieterskerk,… Vele winkels die op zondag open zijn. (±30 min – ±30 km)

BARAQUE DE FRAITURE (VIESALM)

skiën en langlaufen (±30 min – ±30 km)

NOVILLE

Bizon en buffalopark (±29 min – ±40 km)

Meer dan 30 min

NOVILLE

Bizon en buffalopark (±29 min – ±40 km)

LIBRAMONT

Jaarlijks grootste beurs (foire) van Landbouw, Bosbouw en Agrovoeding. In 2012 vindt de Beurs plaats van 27 tot 30 juli.  In 2013 vindt de Beurs plaats van 26 tot 29 juli. (±35 min – ±38 km) Ook voor wie met deze sectoren niets te maken heeft is dit een fantastische uittip. De beurs lokt jaarlijks maar liefst 200.000 bezoekers.

ROCHEFORT

Archeopark van Rochefort. Ook gekend voor Kapel van Lorette, het Gravenkasteel, het toeristisch treintje, de velodroom, …  Er is ook jaarlijks een kersmarkt en kerstdorp (±33 min – ±32 km)

COO

Plopsa Coo, Watervallen van Coo, Stavelot, Abbaye de Stavelot met prachtig museum van de geschiedenis van het circuit van Francorchamps. Voor elke autoliefhebber een must.  (±35 min – ±40 km)

REMOUCHAMPS

Grotten van Remouchamps (±34 min – ±47 km)

HAN

Grotten van Han en bijhorend wildpark, L’abbaye de Notre-Dame de Saint Remy (±40 min – ±37 km)

CINEY

Abdij van Ciney (±40 min – ±40 km)

REDU/ LIBIN

Boekendorp (50 handelaars in 2de handsboeken), grondstation ESA (ESA Redu Satelites Station) (±42 min – ±42 km)

TRANSINE

Euro Space Center (±42 min – ±42 km)

MODAVE

Kasteel van Modave (±43 min – ±48 km)

THEUX/ LA REID

Forestia dierenpark, avonturenpark (±40 min – ±58 km)

SANKT-VITH

Pittoresk stadje (±45 min – ±50 km)

SPA-FRANCORCHAMPS

het racecircuit en de bijhorende activiteiten (wedstrijdseizoen is tussen 15 november en 15 maart).  (±50 min – ±50 km)

DINANT

Mooie romantische stad om rond te kuieren, een boottochtje te maken, souvenirs te kopen, een restaurantje te doen of om de citadel te bezoeken (±50 min – ±60 km)

CLERVAUX

Benedictijnenabdij van St-Maurice en St-Maur (naar model van de wereldbefaamde Franse abdij van Cluny).  Let op, Clervaux ligt al in het Groothertogdom Luxemburg.  (±60 min – ±57 km)

HUY/HOEI

Kabelbaan, recreatiepark, dierenpark, zoo, aquarium, fort van Huy, overtochten van de Maas. (±60 min – ±60 km)

BOUILLON

Gekend voor het kasteel van Godfried van Bouillon, wildparken, toeristische treintjes,visvijvers, jachtdomeinen en talrijke culturele en sportieve actviteiten maken uw verblijf in het hart van de Ardennen er één van intens genieten en ontdekken. Jaarlijks ook een kerstmarkt (±55 min – ±67 km)

NAMEN

Alomgekende citadelstad, Afrikamuseum, museum van archeologie, kathedralen, belfort,… In Floreffe vindt u de zeer gekende abdij van Floreffe. Deze ligt buiten het stadscentrum. (±55 min – ±67 km)

TUINEN VAN ANNEVOIE

Aan de linkeroever van de Maas, halverwege tussen Namen en Dinant, bevinden zich de prachtige tuinen van Annevoie. Deze tuinen zijn beschermd erfgoed en bieden al meer dan 230 jaar dezelfde schitterende aanblik. Vroeger waren ze enkel bedoeld voor het plezier van de eigenaars, de familie de Montpellier, maar dat is al lang veranderd. Ideaal voor een daguitstapje.  (±60 min – ±65 km)

MAREDSOUS

De Abdij van Maredsous is een plek voor ontspanning en bezinning. Hier wordt de traditie van gastvrijheid van de benedictijnenmonniken voortgezet, in een uitzonderlijk natuurlijk kader. De monniken van de Abdij van Maredsous, die een duizendjarige traditie erfden, onthalen u graag in het Onthaalcentrum St Joseph. Een cafetaria, een souvenirwinkel, een speeltuin …alles is voorhanden voor een geslaagde dag met het hele gezin. En natuurlijk mogen dan ook de gastronomische producten van de Abdij niet ontbreken: de bieren en kazen van Maredsous.  (±70 min – ±78 km)